Chorzy
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(3)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Wypożyczalnia (Sobieskiego)
(2)
Filia nr 18 (Gwarecka)
(1)
Autor
Kapała Aleksandra
(2)
Gerson Charlotte
(1)
Lorenc Maciej
(1)
Walker Morton (1929- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Odbiorca
Dzieci
(7168)
9-13 lat
(5653)
6-8 lat
(5161)
Młodzież
(4318)
14-17 lat
(3257)
Chorzy
(3)
0-5 lat
(3141)
Niewidomi
(535)
Szkoły średnie
(178)
Szkoły podstawowe
(148)
Dorośli
(130)
18+
(124)
Szkoły wyższe
(50)
Rodzice
(45)
Szkoły ponadgimnazjalne
(21)
Nauczyciele
(15)
Nauczanie początkowe
(11)
Licea
(10)
Gimnazja
(9)
Szkoły artystyczne
(7)
Chłopcy
(6)
Dziewczęta
(5)
B2 (poziom biegłości językowej)
(4)
Klasa 7.
(4)
Logopedzi
(4)
B1 (poziom biegłości językowej)
(3)
Klasa 5.
(3)
Klasa 6.
(3)
Pedagodzy
(3)
Psychoterapeuci
(3)
Szkoły ponadpodstawowe
(3)
Uczniowie szkół podstawowych
(3)
B2 poziom biegłości językowej
(2)
Ekonomiści
(2)
Klasa 1.
(2)
Klasa 2.
(2)
Klasa 3.
(2)
Klasa 8.
(2)
Opiekunowie medyczni
(2)
Aktorzy
(1)
Analitycy ekonomiczni
(1)
B1 poziom biegłości językowej
(1)
C1 (poziom biegłości językowej)
(1)
Dziecko autystyczne
(1)
Klasa 4.
(1)
Lekarze rodzinni
(1)
Logistycy
(1)
Menedżerowie
(1)
Niedowidzący
(1)
Opiekunki i opiekunowie dziecięcy
(1)
Opiekunki i opiekunowie osób starszych
(1)
Osoby z niepełnosprawnością
(1)
Poziom nauczania szkoły wyższe
(1)
Przedszkola
(1)
Psycholodzy
(1)
Terapeuci zajęciowi
(1)
Urzędnicy
(1)
Temat
Chorzy na nowotwory
(2)
Dieta
(2)
Medycyna niekonwencjonalna
(1)
Nowotwór
(1)
Terapia Gersona
(1)
Żywienie chorych
(1)
Gatunek
Poradnik
(3)
Książka kucharska
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(3)
Kulinaria
(2)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Terapia Gersona to opracowana w 1928 roku rewolucyjna kuracja oparta na diecie, która w ciągu ostatnich 80 lat pomogła tysiącom pacjentów pokonać raka oraz inne choroby cywilizacyjne, diagnozowane jako przewlekłe lub nieuleczalne. Typowe metody leczenia nowotworów opierają się wyłącznie na niszczeniu skutków choroby, kuracja stworzona przez dr. Maxa Gersona zajmuje się jej przyczyną – osłabionym układem odpornościowym i toksycznymi substancjami wywołującymi zmiany chorobowe. „Cud Terapii Gersona” to najbardziej aktualna publikacja kompleksowo opisująca zasady tej sprawdzonej terapii. Znajdziesz w niej: Gotowe przepisy na soki i inne zdrowe posiłki, Programy żywienia skuteczne w leczeniu chorób takich jak: czerniak, alergie skórne, rozedma płuc, artretyzm, migreny, choroby serca i in., Warianty terapii możliwe do stosowania na różnych etapach choroby, Szczegółowy opis suplementacji i jej naukowe uzasadnienie, Specjalnie opracowaną metodę detoksyfikacji organizmu za pomocą lewatyw, Dokładne omówienie mechanizmu działania terapii i jej podwaliny teoretyczne, znajdujące uzasadnienie w wynikach badań naukowych, Historie osób, które przedłużyły swoje życie nawet o 45 lat stosując się do zaleceń doktora Gersona. Specjalnie opracowana dieta, polegająca na spożywaniu organicznych owoców i warzyw oraz wypijaniu świeżo wyciśniętych soków, pomaga przywrócić prawidłową pracę narządów i pobudza naturalne mechanizmy obronne organizmu, nie wywołując przy tym skutków ubocznych. Źródło: lubimyczytac.pl
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia (Sobieskiego)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jak ważne jest żywienie w trakcie leczenia nowotworu? Dieta nie jest zróżnicowana zależnie od rodzaju nowotworu, ale uzależniona od objawów, jakie występują w trakcie leczenia. Przy chemioterapii jest to najczęściej: jadłowstręt, nudności, brak apetytu, zaparcia. Przy radioterapii jest nadwrażliwość na niektóre produkty, chudnięcie lub nadmierny przyrost wagi ciała. Autorka podpowiada co jeść w trakcie leczenia, jak walczyć z uciążliwymi objawami terapii określi rodzaje diet, które zmieniają się w trakcie trwania choroby, zależnie od jej etapów i sposobów leczenia. Aleksandra Kapała - lekarz, specjalista onkologii klinicznej i chorób wewnętrznych. Pracuje w Centrum Onkologii - Instytucie im. M. Skłodowskiej - Curie w Warszawie, w Klinice Nowotworów Głowy i Szyi, tam też prowadzi Szpitalny Zespół Żywieniowy. Od lat działa w Polskim Towarzystwie Żywienia Pozajelitowe. Źródło: lubimyczytac.pl
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia (Sobieskiego)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jak ważne jest żywienie w trakcie leczenia nowotworu? Dieta nie jest zróżnicowana zależnie od rodzaju nowotworu, ale uzależniona od objawów, jakie występują w trakcie leczenia. Przy chemioterapii jest to najczęściej: jadłowstręt, nudności, brak apetytu, zaparcia. Przy radioterapii jest nadwrażliwość na niektóre produkty, chudnięcie lub nadmierny przyrost wagi ciała. Autorka podpowiada co jeść w trakcie leczenia, jak walczyć z uciążliwymi objawami terapii określi rodzaje diet, które zmieniają się w trakcie trwania choroby, zależnie od jej etapów i sposobów leczenia. Aleksandra Kapała - lekarz, specjalista onkologii klinicznej i chorób wewnętrznych. Pracuje w Centrum Onkologii - Instytucie im. M. Skłodowskiej - Curie w Warszawie, w Klinice Nowotworów Głowy i Szyi, tam też prowadzi Szpitalny Zespół Żywieniowy. Od lat działa w Polskim Towarzystwie Żywienia Pozajelitowe. Źródło: lubimyczytac.pl
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 18 (Gwarecka)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej