Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Filia nr 18 (Gwarecka)
(1)
Autor
Berry Rynn (1945-2014)
(1)
Maciejewska-Starosolska Marta
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Kultura stołu
(1)
Potrawy jarskie
(1)
Wegetarianizm
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
(Poradnik)
Książka zawiera ponad 70 przepisów na zupy, kasze i makarony, przystawki sojowe, przystawki warzywne, sałatki i kanapki, chleby i desery. Jednakże Rynn Berry to ktoś więcej niż tylko autor książki kucharskiej: bawi się w literackiego detektywa i akademickiego badacza. Jest pierwszym, który odkrył i opublikował ulubione wegetariańskie przepisy Leonarda da Vinci. Podobnych odkryć dokonał w odniesieniu do nieśmiertelnych wegetarian, takich jak Pitagoras, Budda, Sokrates, Platon, Jezus Chrystus, Plutarch, Percy Shelley, Tołstoj, Gandhi, czy George Bernard Shaw. Berry zgromadził również przepisy współczesnych znanych wegetarian, m.in. Paula i Lindy McCartney, George a Harrisona czy Isaaca Bashevisa Singera. Przepisy zostały wybrane z pozostawionych książek kucharskich lub z notatek członków rodziny i służby. Inne receptury zostały zgromadzone lub starannie odtworzone z zapisów historycznych.Źródło: lubimyczytac.pl
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 18 (Gwarecka)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej